بعدی تزریق پلاستیک چیست؟ قبلی

 شیوه تزریق پلاستیک از مهمترين و پرکاربردترين روشهای شکل دهی پلاستيـک وتـــوليدمحصـــولات پلاستيکی در صنايــع محســوب می شود. در اين روش مــاده اوليــه کــه يکی از انـــواع تــرموپلاستها می باشد، طی عمليات خاصی به داخل کويتيهای ( Cavity ) قالب رانده شده و پس از خنک کاری از قالب بيـرون می آيند.

     اين روش بيشتر در پروسه های توليد انبوه (Mass – Production ) و مدل سازی( Prototyping ) مورد استفاده قرار می گيرد . تزريق پلاستيک نسبتا شيوه جديدی در توليد محصولات به حساب می آيد. اولين دستگاه تزريق پلاستيک در سال 1930 ميلادی ساخته شد و کم کم در اختيار صنايع قرار گرفت .

     يک ماشين تزريق از سه قسمت اصلی تشکيل شده است . قالب ، Clamping و فاز تزريق . Clamping قسمتی از دستگاه را شامل می شود که که در حين پروسه تزريق فالب را بسته نگه می دارد و پس از آن باز مي کند اساسا قالبها از دو نيمه تشکيل می شوند که در هنگام تزريق بايد توسط اين بخش در کنار هم فيکس شوند .

یکی از راحت ترین و پر مصرف ترین و مهم ترین روش های رایج برای شکل دادن به پلیمرها (بسپارها) استفاده از ماشین تزریق است. پس از پیدایش و توسعه پلاستیک ها تلاش ها برای ساخت دستگاه هایی که بتوان به وسیله آنها به سادگی مواد اولیه پلاستیک را به شکل دلخواه در آورد آغاز شد و به اختراع ماشین تزریق انجامید. اما قبل از ساخت ماشین های تزریق مدرن امروزی، کار شکل دهی به پلاستیک ها خیلی مشکل بود ابتدا قالب هایی با صرف دقت و زحمات بسیار تهیه می شد و در گیره های دستی تعبیه می شد و سیلندری با پیستون روی آن نصب می گردید و اطراف سیلندر را با شعله های آتش، گرم می کردند و پس از ذوب شدن مواد، با فشار فلکه بالای پیستون مواد داخل سیلندر به داخل قالب، تزریق می شد و پس از سرد شدن مواد داخل قالب، گیره ها را باز و تکه های قالب را از هم جدا و محصول تولید شده را از آن خارج می کردند و تمام این مراحل با دست انجام می شد، تا زمانی که ماشین های تزریق مدرن امروزی تولید شدند. اولین دستگاه تزریق که به صورت ابتدایی کار می کرد در آمریکا و در سال ۱۸۷۲ ساخته شد و اولین ماشین تزریق پیشرفته و دارای پیچ نیز در سال ۱۹۴۶ در آمریکا توسط جیمز واتسون (James Watson) به ثبت رسید. وظیفه اصلی دستگاه ماشین تزریق تبدیل مواد پلاستیک جامد (دانه های ریز یا گرانول های پلیمر) به پلاستیک سیال و روان و انتقال آن به قالب می باشد به نحوی که همیشه مواد سیال آماده تزریق داخل قالب باشند.

در حال حاضر، قالب‌گیری تزریق پلاستیک روش ارجح در تولید قطعات پلاستکی محسوب می‌شود. قالب‌های تزریق در تولید طیف وسیعی از محصولات مانند لوازم الکتریکی منزل، ظروف، درب بطری‌ها، اجزای داخلی خودروها و بیشتر محصولات پلاستیکی موجود، نقشی اساسی ایفا می‌کنند.

 

برخورداری از قابلیت ساخت قطعات چندکویته و در حقیقت تولید همزمان چندین محصول در مدت یک سیکل کاری، قالب‌گیری تزریق را به گزینه‌ای ایده‌آل جهت تولید حجم بالای محصولات بدل نموده است. دقت بالا، تکرار‌پذیری، طیف وسیع مواد مصرفی، هزینه نیروی‌کار کم، دورریز اندک و نیاز به ملزومات کم برای نهایی کردن محصولات پس از قالب‌گیری، همه و همه از مزایای قالب‌گیری تزریق پلاستیک محسوب می‌گردند.

 

از معایب آن نیز می‌توان به هزینه بالای ماشین‌ابزار و نیاز به پیش‌نمونه (Prototype) اشاره کرد (از جائیکه برخی قطعات پیچیده ممکن است در طی فرآیند تزریق دچار مشکلاتی از قبیل تاب برداشتن یا سطح ناصاف شوند). نتیجتاً، در طراحی قطعات تزریق پلاستیک می‌بایست نکات قالب‌گیری دقیقی را لحاظ نمود.
مراحل تولید پلاستیک

ابتدا قالب هایی  را با صرف دقت و زحمات بسیار تهیه می شود وبعد در گیره های دستی تعبیه و سیلندری با پیستون روی آن نصب و اطراف سیلندر را با شعله های آتش، گرم می کنند و پس از ذوب شدن مواد، با فشار فلکه بالای پیستون مواد داخل سیلندر به داخل قالب، تزریق میشودد و پس از سرد شدن مواد داخل قالب، گیره ها را باز و تکه های قالب را از هم جدا و محصول تولید شده را از آن خارج می کنیم و تمام این مراحل با دست انجام میگرفت ، تا زمانی که ماشین های تزریق مدرن امروزی تولید شدنداولین دستگاه تزریق که به صورت ابتدایی کار می کرد در آمریکا سال ۱۸۷۲ ساخته شد و اولین ماشین تزریق پیشرفته و دارای پیچ نیز سال ۱۹۴۶ در آمریکا توسط جیمز واتسون (James Watson) ثبت شد.
1-واحد تزریق:

در این واحد ذوب و مخلوط شدن و تزریق مواد صورت می گیرد.
ابتدا مواد پلاستیک داخل قیف (Hopper) ریخته میشود و از قیف به داخل سیلندر (Barrel) راه می یابد و با گردش دورانی (Screw) به جلو رانده می شود.
پوسته سیلندر بوسیله گرمکن های برقی (Heater) که در دیواره خارجی سیلندر قرار گرفته اند گرم شده  و به شکل سیال در می اید و به جلوی سیلندر می رسند.
مارپیچ با چرخش دور خود عمل مواد گیری را (مانند چرخ گوشت) انجام می دهد و نیز یک حرکت افقی رو به جلو دارد. در همین حال زمانی که مارپیچ به جلو حرکت میکند موادی که قبلاً در سر سیلندر و پشت سوپاپ جمع شده  در اثر فشار مارپیچ به داخل قالب (Mold) تزریق می شوند.
بعد از مدت مشخصی که توسط کاربر دستگاه تعیین شده است با قطع فشار مارپیچ تجدید وعمل مواد گیری، سیلندر تزریق به عقب بازمیگردد.
Dwelling  -2 :

فاز Dwelling  شامل یک مکث در پروسه تزریق می شود تا هم مذاب در داخل کویتیها به صورت کامل پر شود و هم گازهای ایجاد شده از محفظه های تعبیه شده خارج بشوند.
Cooling  -3 ( خنک کاری ) :

در این مرحله مذاب خنک می شود تا به شکل جامد در اید و بتواند از قالب خارج شود. در غیر این صورت احتمال تغییر شکل محصول زیاد می باشد .
Mold Opening -4 ( بازشدن قالب ) :


در این قسمت بخش Clamping  از هم باز می شود که دو نیمه قالبها از هم باز شوند و آماده بیرون اندازی شوند .
 Ejection -5  ( بیرون اندازی ) :

چند میله به همراه یک صفحه ،عملیات خروج قطعه از قالب را انجام می دهند . رانرها و راهگاههای قطعه کار که به صورت غیر استفاده و زاید هستند از قطعه جدا و تمیزسازی می شوند تا مجددا برای ذوب شدن آماده شوند .
قیمت دستگاه تزریق پلاستیک کوچک

امروزه شاهد آنیم که قطعات کوچک و سبک پلاستیکی کاربرد های زیادی دارند. از این رو کارگاه های کوچک و بزرگ در شهر های مختلف به تولید آن ها می پردازند.
برای تولید قطعات سبک دستگاه تزریق پلاستیک کوچک کفایت می کند. اما تماس های تلفنی که با ما برقرار می شوند بر این موضوع دلالت می کنند که معمولا مشتریان به دنبال خرید دستگاه های تزریق پلاستیک بزرگتر از حد مورد نیاز هستند. در شرایطی که قیمت فروش دستگاه تزریق پلاستیک بزرگ بالاتر از ماشین آلات کوچک است.
کیفیت محصول تولیدی که معمولا با فشار بالایی از طرف دستگاه تزریق پلاستیک همراه است، صنعتگران را به سمت خرید دستگاه های تزریق پلاستیک بزرگ تر از حد مورد نیاز برای تولید قطعات سوق می دهد. سرتیتر زیر در جهت تایید این نکته آمده است.

اجزای مختلف قسمت تزریق:

    مارپیچ
    ۲٫ نازل
    ۳٫ سیلندر تزریق
    ۴٫ قیف مواد
    ۵٫ گرمکن
    ۶٫ حرارت سنج
    ۷٫ ترموکوپل


 

 



خبرنامه

درصورت علاقه به دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.